Mogelijkheden

Elephant Off Road Equipment levert en maakt diverse artikelen en accessoires die het rijden in het terrein makkelijker, veiliger en comfortabeler maken.

Wij leveren SuperWinch en de oerdegelijke Warn-lieren in verscheidene uitvoeringen uit voorraad. Wilt u deze lier optimaal benutten dan voorzien wij hem voor u van het bekende gele Elephant-touw en de aluminium Elephant-fairlead.

Verder leveren wij standaard rolkooien, maar voor wie meer wil maken we deze ook op maat. Tenslotte vindt u op deze pagina de mogelijkheden om uw Landrover van aanmerkelijk meer vermogen te voorzien door middel van dieseltuning en een greep uit de practische accessoires die wij verkopen in onze winkel.

Dieseltuning is mogelijk voor de volgende motoren in uw Landrover:

  • 2,5 TD
  • 200 TDi
  • 300 TDi
  • TD5
  • RangeRover 6-cilinder

Voor de TD en TDi modellen is de beste manier van verbeteren het monteren van een grotere intercooler. De intercooler zorgt er voor dat de inlaatlucht zo koud mogelijk is waardoor de dichtheid van de lucht groter is. Bij een grotere luchtdichtheid kan extra brandstof worden toegevoegd, wat resulteert in een vermogenstoename. Op deze manier kan een TD kan naar ca. 100 pk en 265 Nm verbeterd worden, en een
TDi naar ca. 130 pk en 310 Nm.

De TD5 en de 6-cilinder motoren kunnen getuned worden met behulp van extra electronica. Deze electronica wordt naar wens van de klant door ons afgesteld met behulp van speciale software.
Daarnaast kan ook bij deze motoren een grotere intercooler worden gemonteerd waardoor het vermogen nog verder stijgt.

Vermogens toename met tuning kit:

  • Defender TD5 van 122pk / 300Nm naar 147pk / 370Nm
  • Discovery TD5 van 138pk / 300Nm naar 167pk / 370Nm
  • RR 6-cilinder van 136pk / 270Nm naar 160pk / 325Nm

Voor praktische accessoires met betrekking tot dieseltuning verwijzen wij u graag naar onze webshop.
Natuurlijk kunt u onze shop ook bezoeken aan de Sibadawei nr. 1 te Easterein (Friesland.)

Ga naar de webshop

Meer informatie of offerte aanvragen?

Meer informatie of offerteaanvraag